abonneren

Google in gesprek met Britse leger over Google Earth

Terroristen hebben in Irak aanslagen gepleegd op militaire basissen van het Britse leger door gebruik te maken van Google Earth.
Google praat nu met vertegenwoordigers van het Britse leger om gezamenlijk te kijken hoe dit in het vervolg tegengehouden kan worden.

Het Britse leger heeft tijdens invallen in de huizen van vermeende terroristen documenten gevonden waarop de locaties zijn te zien van gebouwen, tenten, latrines en voertuigen van het Britse leger. Onder deze documenten waren ook printouts van Google Earth satellietfoto's. De terroristen wisten door Google Earth de precieze coördinaten van de doelwitten.

Volgens intelligence-officer bij het Britse Royal Green Jackets-regiment blijkt uit deze printouts duidelijk dat terroristen in Irak gebruik maken van Google Earth om kwetsbare plekken te identificeren. Een aantal Britse soldaten heeft al gezegd dat ze bereid zijn om Google aan te klagen wanneer ze gewond raken in een terroristische aanval die mede met behulp van informatie afkomstig van Google Earth is gedaan.

Een woordvoerder van Google laat weten dat Google altijd bereid is om te luisteren naar verzoeken van de overheid en dus ook het leger. Google is in gesprek met het Britse leger in Irak maar de zoekgigant wil niet zeggen wat daar precies besproken wordt.

Bron: The Daily Telegraph

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: