abonneren

Google herontwerpt homepage voor de iPhone

Tijdens de Macworld-conferentie heeft Google bekendgemaakt dat het zijn speciale homepage voor Apple's iPhone in een nieuw jasje heeft gestoken. Het nieuwe design heeft een verbeterde user-interface en laadt sneller in.De nieuwe user-interface is geoptimaliseerd voor de aanraakscherm-mogelijkheden van de iPhone. Populaire applicaties als Gmail en Calendar laden sneller in. Gmail haalt in het vervolgautomatisch nieuwe e-mailberichten op waardoor de gebruiker niet meer constant de webpagina hoeft te verversen. De e-mailclient kan voortaan ook e-mailberichten automatisch completeren.


iPhone-gebruikers hebben de mogelijkheid om in Calendar een maandoverzicht te zien. En iPhone-gebruikers die een eigen iGoogle-homepage hebben, zien dat hun voorkeuren en gadgets worden overgenomen op de iPhone. iGoogle bevindt zich op de iPhone onder de ‘Home'-tab.

Google heeft de tabs-functies onder handen genomen waardoor iPhone-gebruikers zelf kunnen bepalen welke tabs verschijnen op de Google-homepage van hun iPhone.

Op dit moment kunnen alleen Amerikaanse gebruikers van een iPhone de nieuwe functies gebruiken, maar Google zal ze de komende maanden internationaal uitrollen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie