abonneren

Google helpt in noodsituaties

Wanneer je zoekt op woorden als ‘politie’, ‘ambulance’,’brandweer’, ‘noodoproep’, ‘alarmnummer’ en ‘noodnummer’ geeft Google voortaan in een speciaal kader (onebox) de tekst: ‘Voor onmiddelijke ondersteuning bij noodgevallen in Nederland belt u 112 Brandweer, politie en medische hulpdiensten.”Maar daar blijft he
t niet bij, ook termen als ‘zelfmoord' of ‘ik wil dood' zal Google een onebox tonen met daarin de tekst ‘Hulp nodig? In Nederland belt u 0900 1130113', het telefoonnummer van Stichting 113Online. In de Verenigde Staten bestaat dit principe al langer en zorgde sinds de invoering voor een 9% stijging van telefoontjes naar de zelfmoordlijn.

Via: Websonic

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord