abonneren

Google haalt op verzoek Pentagon digitale foto's weg

Google heeft ingestemd met een verzoek van het Pentagon om een aantal digitale foto's van zijn "Street View"-kaartendienst te verwijderen. Volgens het Pentagon vormen de digitale foto's een gevaar voor militaire basissen en militair personeel.Het Amerikaanse Defense Department heeft ook het Google-team verboden om op militaire basissen videofilmpjes en foto's te schieten. Omdat veel van de verwijderde foto's waren geschoten in de publieke ruimte is het nog maar de vraag of het Amerikaanse leger het recht heeft om de foto's te laten verwijderen.

Op Google's Street View mapdienst kunnen gebruikers 360-graden panoramafoto's bekijken van straten in dertig Amerikaanse steden. Gebruikers kunnen virtueel door een straat rijden en zien wat ze rechts en links passeren. De dienst is erg populair onder autorijders die de weg willen weten in straten waar ze niet eerder zijn geweest.

Vanaf de start was de dienst al controversieel. Zo was er een man op te zien die net een stripclub verlaat en een vrouw die topless aan het zonnen is. Een vrouw heeft zelfs Google verzocht een foto weg te halen waar haar kat op te zien was. Google heeft dit laatste verzoek geweigerd.

De foto's waar het Pentagon bezorgd over is, zijn vooral van militaire basissen waar de beveiliging bij de ingang op te zien is. Op de foto's is te zien waar de bewakers staan en hoe de barrières op en neer gaan. Volgens het Pentagon kunnen kwaadwillende personen door middel van de foto's uitvogelen hoe ze in en uit de gebouwen kunnen komen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie