abonneren

Google grootste bron van webverkeer

Google is de grooste bron van al het webverkeer ter wereld. Volgens een nieuw onderzoek is Google goed voor 6 % van al het webverkeer.Het onderzoek door Arbor Networks stelt dat het webverkeer de laatste vijf jaar behoorlijk is veranderd. In 2004 waren 15.000 netwerken verantwoordelijk voor 50% van al het internetverkeer.
Nu zijn het 150 netwerken die goed zijn voor diezelfde 50% van het internetverkeer, waarvan Google de grootste is. De dertig grootste internetbedrijven waaronder: Facebook, Limelight, Youtube, Google en Microsoft bij elkaargeteld zijn al goed voor 30% van al het internetverkeer.

De studie is gebaseerd op de statistieken van 256 Exabytes aan internet verker over 110 grote en geografisch verspreide internetknooppunten van netwerkproviders en kabelbedrijven, gedurende 2 jaar.
Meer details van het rapport worden gepresenteerd op 19 oktober.

Bron: Techradar

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord