abonneren

Google gooit op verzoek Facebook uit Friend Connect

Het is Google en Facebook niet gelukt om tot een afspraak te komen omtrent Google's Friend Connect-dienst. Op verzoek van Facebook heeft Google de dienst zo aangepast dat gebruikers geen toegang meer hebben tot hun Facebook-account.Google doet niet geheimzinnig over zijn uitsluitsel van Facebook. Wanneer een gebruiker inlogt op Friend Connect dan ziet hij in plaats van het Facebook-logo de tekst "disabled by Facebook".

Google, MySpace en Facebook hadden het concept van de ‘ommuurde tuin' bedacht. Gebruikers van de drie diensten zouden gebruikmaken van een enkel platform zodat ze makkelijk accounts en gegevens konden uitwisselen. Al gauw ontstonden er problemen omtrent de privacy van gebruikers toen bleek dat Google's Friend Connect informatie van Facebook-gebruikers distribueert zonder medeweten van gebruikers.

Alleen Facebook heeft een probleem met hoe Google met de privacy van zijn gebruikers omgaat. Facebook hoopte dat het met Google afspraken zou kunnen maken over de privacykwestie. Google verdedigde zich tegen de beschuldigingen van Facebook met het argument dat Friend Connect geen persoonlijke informatie van gebruikers uitwisselt tussen de sociale netwerkdiensten. Facebook-baas Mark Zuckerberg probeerde een afspraak te maken met Google om de problemen te bespreken maar dit initiatief leidde niet tot een oplossing.

Gebruikers van Friend Connect bleven neutraal over het publieke meningsverschil tussen Google en Facebook. Het lijkt er op dat de meeste gebruikers de kant van Google kiezen. Gebruikers willen dat zij zelf kunnen bepalen of hun informatie gedeeld wordt via Friend Connect en niet Facebook. Plaxo, Talk, LinkedIn, en MySpace blijven loyaal aan Friend Connect. Het is nog onbekend of Facebook in de nabije toekomst weer deel zal uitmaken van Friend Connect.


Bron: GoogleBlog

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie