Google Gmail maakt opzeggen nieuwsbrieven makkelijker

Google voegt aan email-dienst Gmail een functie toe, waarmee met een muisklik extra een abonnement op een email-nieuwsbrief wordt opgezegd. Veel Gmail gebruikers gebruiken al de knop om spam te rapporteren. Hiermee wordt het Gmail spamfilter gevoedom effectief spam-mail te weren. Volgens Google zou het ook makkelijker moeten zijn om een abonnement op een nieuwsbrief of maildienst, waar u zich ooit voor hebt aangemeld, op te zeggen. Voor velen is het zoeken naar een opzeggingslink in een mailbericht te veel gedoe.

Zou het niet makkelijker zijn dat met één muisklik te doen? Dit is de gedachte achter Googles "Unsubscribe" dienst. Voor mailabonnementen waarvoor deze service is ingeschakeld krijgt u na het drukken op de knop Spam Rapporteren automatisch een pop-up-venster, waarmee wordt gevraagd, of u uw abonnement op de dienst wilt opzeggen.

Klikken op "Unsubscribe" zorgt voor een verzoek aan de verzender, te stoppen met mail sturen. Dit werkt nu nog maar met een paar email-zenders. Google gaat email-verzenders aanmoedigen om deze auto-opzegfunctie te ondersteunen.

Bron: Gmailblog

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: