Google Glass perfect spionagemiddel met spyware

Onderzoekers hebben aan de hand van een experiment met spyware voor Google Glass aangetoond dat er nog heel wat moet gebeuren voordat de bril geschikt is voor consumenten.

Mike Lady en Kim Paterson, allebei onderzoekers aan California Polytechnic San Luis Obispo, werken op dit moment aan de eerste spyware voor de Glass. Eenmaal geïnstalleerd maakt de app elke tien seconden een foto en stuurt deze beelden naar een remote server.

Stiekem fotograferen

De drager heeft geen idee dat er een foto wordt gemaakt, want de app maakt alleen maar foto’s wanneer de bril uitstaat. Terwijl Google developers wel verbiedt om apps te ontwikkelen die om de zoveel tijd foto’s maken, is er niets dat hen in de software tegenhoudt. Het verbaasde me, aangezien Google Glass nu al meer dan een jaar gelanceerd is, dus je zou verwachten dat iemand al wel eens tegen dit probleem is aangelopen, zei Lady tegen CSO Online.

Gevoelige informatie

Dat is echter niet het geval. Hopelijk gaat daar verandering in komen, want je kunt je vast wel voorstellen welke gevoelige informatie je allemaal buit kan maken met een bril die om de tien seconden een foto maakt.

Voorzichtig met downloaden

Glass werkt op een Android operating system dat ook op huidige smartphones wordt gebruikt. Het grootste risico op infectie door malware komt van ongeautoriseerde app-stores die populair zijn in Azië, Oost Europa en Rusland. In Amerika een West-Europa gebruikt de meerderheid van de Android-gebruikers de Google Play-store. Voor MyGlass-malware geldt dat je voorzichtig moet zijn met welke apps je downloadt, helemaal als ze van een ongeautoriseerde site komen. Doe eerst gedegen onderzoek voordat je de laatste, coolste Glass-apps installeert.

 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten