abonneren

Google geeft zoekadvies aan webmasters

Hoewel Google geen garantie biedt dat u bovenaan de zoekresultaten komt te staan, geeft de internetgigant wel advies hoe u uw website kunt optimaliseren zodat deze zo goed mogelijk gevonden kan worden door Google's zoekspinnetjes. In Google's Search Engine Optimization Starter Guide (pdf) kan elke webmaster lezen hoe hij zijn webpagina's zo moet opbouwen dat elke zoekmachine - niet alleen die van Google - de webpagina's goed kan vinden en indexeren.

Zoals te verwachten is van een internetgigant als Google geeft zijn gids goede en nuttige adviezen. Zeker voor mensen die net beginnen met het bouwen van websites. Een webontwikkelaar kan de gids bijvoorbeeld aan een klant geven of aan zijn baas, zodat die weet wat SEO sowieso is. Sommige tips zijn specifiek voor vormgevers en degene die over de functionaliteit van de site gaan; zoals relevante titels, goede folderstructuur en duidelijke URLs. Google adviseert ook om alternatieve tags en metabeschrijvingen niet te vergeten. Het belangrijkste advies dat Google geeft is "doe je werk goed en geconcentreerd".

Google gaat in zijn gids onder andere in op het nut van een goede metabeschrijving op een website. Opmerkelijk is dat de beschrijving geen enkele invloed hebben op de vindbaarheid van de website. Google schrijft dat de beschrijvingen vooral handig zijn voor bezoekers zodat ze weten wat er op de site is te vinden. Google adviseert ook om webcontent te schrijven voor menselijke bezoekers en niet als algoritmes voor Google's zoekspinnen.

Google voegt deze week ook een nieuwe functie toe aan zijn Google Site Search. Indien u niet kunt wachten tot uw site bezoek krijgt van Google's zoekspin dan kunt u voortaan "On-Demand Indexing" doen. Uw site wordt dan ter plekke en direct geïndexeerd door Google.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie