abonneren

Google geeft toe dat het wil concurreren met Microsoft

Google heeft eindelijk officieel toegegeven dat het met Microsoft wil concurereren in de softwaremarkt.
Het was al langere tijd duidelijk, maar Google wilde het voorheen niet expliciet zeggen.

Toen Google-baas Eric Schmidt gisteren de aandeelhouders toesprak, maakte hij de nieuwe slogan bekend van Google; ‘Search, Ads and Apps.' Tevens zei Schmidt dat Google met zijn Docs and Spreadsheets-webapplicatie een aanval wil doen op Microsofts Office-suite. De kracht van Google's applicatie is dat de gebruiker al zijn data online kan opslaan. De voordelen hiervan zijn dat de gebruiker overal waar hij een internetverbinding heeft bij zijn documenten en spreadsheets kan, en dat hij niet meer bang hoeft te zijn dat hij alles kwijt is wanneer zijn systeem crasht.

Niet alle aandeelhouders waren even enthousiast als Schmidt over de nieuwe koers. Eén van de aandeelhouders vroeg aan Schmidt en Larry Page hoe Google gaat proberen om te voorkomen dat gebruikers de zoekgigant gaan zien als de nieuwe Microsoft. Page antwoordde dat Google niet hetzelfde soort bedrijf is als Microsoft omdat Google's ingenieurs allemaal Linux gebruiken. "Het is gratis. Je kan het hacken. Het zit diep in onze DNA," aldus Page.


Bron: Red Herring

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord