abonneren

Google geeft suggesties bij zoekvragen

Google heeft Suggest gelanceerd. Met de nieuwe zoekfunctie krijgt een gebruiker een suggestie van Google wanneer hij trefwoorden intypt in het zoekveld.Suggest lijkt sterk op Yahoo's Search Assistant-functiedie een jaar geleden werd gelanceerd. Er zit ook al een soortgelijke suggestiefunctie in de Google Toolbar en ook Google Labs kan suggesties geven bij zoekvragen. Google heeft de zoekfunctie nu eindelijk ook toegevoegd aan zijn zoekdienst.

De suggesties die Google geeft, zijn gebaseerd op de populariteit van de zoektermen. Wanneer de gebruiker een letter intypt in het zoekveld dan krijgt hij de populairste zoektermen te zien. Hoe meer variabelen de gebruiker toevoegt aan zijn zoekterm, des te specifieker worden de suggesties.

Suggest is vooral handig wanneer een gebruiker zoekt naar een artiest of een muzieknummer. Hij kan bijvoorbeeldeen stuk van een songtekst opgeven die hij op de radio of televisie heeft gehoord en dan zien wat Google suggereert.


Meer informatie: labs.google.com/suggestfaq.html

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord