abonneren

Google geeft meer duidelijkheid over OpenID

Het is Google ter ore gekomen dat veel gebruikers bezorgd zijn over zijn OpenID-initiatief. Ze vinden het een goed idee maar een vreselijke gebruikerservaring. Google komt met een nieuwe API voor ontwikkelaars.Sites die OpenID accepteren kunnen de nieuwe API gebruikenom bezoekers via hun Google-account te laten inloggen op de site. Bezoekers hoeven niet meer allerlei wachtwoorden en gebruikersnamen te onthouden. In het voorbeeld op Google's Code Blog logt een bezoeker met zijn gmail.com e-mailadres in op een site.
De bezoeker wordt voor het inloggen eerst naar Google gestuurd en wanneer hij zich daar heeft aangemeld, keert hij weer terug naar de site. Google gaat duidelijke informatie verschaffen aan gebruikers over welke informatie met OpenID gedeeld wordt tussen Google en de website.

Google werkt tevens aan het combineren van de OpenID en OAuth protocollen. OAuth is ontwikkeld om beveiligd toegang te krijgen tot een API. Indien het Google lukt om OAuth en OpenID succesvol te combineren dan kunnen sites de persoonlijke informatie van gebruikers delen zonder bang te hoeven zijn dat ook wachtwoorden worden gedeeld. Google lanceerde in september zijn OAuth Playground.

Microsoft heeft eerder deze week zijn Live ID toegevoegd aan de lijst met OpenID-aanbieders.


Meer informatie: Google Code Blog

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord