Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Google geeft gratis voicemail aan daklozen

Voor veel dak- en thuislozen met medische problemen is het moeilijk om hulp te krijgen van doktoren, huisartsen en andere gezondheidsdiensten omdat ze niet telefonisch bereikbaar zijn. Google gaat gratis voicemail aanbieden aan alle daklozen in de Amerikaanse stad San Francisco. Een dakloze hoeft niet te betalen om zijn voicemailberichten af te luisteren en het werkt op elke telefoon. Gebruikers kunnen een eigen welkomstboodschap inspreken en ze mogen tot in de eeuwigheid het nummer houden.

Volgens Google kunnen bellers niet zien dat ze naar een speciaal voicemailnummer bellen. Het lijkt op een standaard lokaal telefoonnummer. Daklozen kunnen hierdoor het nummer gebruiken voor sollicitaties, waardoor ze misschien ook makkelijker aan een baan komen. Door de gratis voicemail is het gemakkelijker voor doktoren en klinieken om contact te houden met hun dakloze patiënten en kunnen familieleden de dakloze bereiken.

"Het ziet er uit als elk andere voicemailnummer", zegt Craig Walker, senior-projectmanager bij Google. "Er zit geen stigma aan zoals dat wel aan een tijdelijk nummer zit of een 0800-nummer omdat mensen die niet vertrouwen. Het is gewoon een lokaal nummer."

Google begint met het programma in San Francisco en indien succesvol wordt het uitgerold in andere steden in de VS.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

dinsdag 16 januari

donderdag 30 november

Laatste reactie