abonneren

Google Gears komt naar mobiele platform

Google gaat zijn Gears-dienst naar het mobiele platform overzetten. Google Gears is bedoeld om webapplicaties over te zetten naar de desktop, zodat de applicaties blijven draaien als er geen internetverbinding is. Vooral op mobiele telefoons zou dit erg handig zijn.Op de desktop is Google Gears-functionaliteit toe te voegen door middel van een plugin voor Firefox of Internet Explorer. Maar omdat vrijwel iedereen op zijn desktopcomputer constante toegang tot internet heeft, lijkt Gears niet echt een nuttige techniek.
Dat ligt anders bij mobiele telefoons, waar data-abonnementen nog steeds duur zijn en de connectie vaak wegvalt. Volgens Google is het prima mogelijk snelle applicaties te maken door middel van Gears. Wanneer er een dataverbinding is slaat de applicatie de data online op, is er geen verbinding dan worden de gegevens in de cache bewaard.

Gears komt eerst beschikbaar voor Windows Mobile 5 en 6 met Internet Explorer. Het is de bedoeling dat Gears ook op andere platformen, zoals Google's eigen Android, beschikbaar komt. Aan de applicatiekant is er al interesse getoond voor een mobiele Gears. Zoho, maker van productiviteitstools, heeft zijn applicaties al geschikt gemaakt. Ook de financiële organizer Buxfer heeft inmiddels een plugin beschikbaar.

BetaNews

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: