abonneren

Google Gears haalt grote klanten binnen

De sociale netwerkdienst MySpace gaat Google's Gears-dienst gebruiken voor zijn e-mailplatform.MySpace ziet Gears niet als een dienst van Google maar als een manier waarmee websites hun webplatform kunnen upgraden. MySpace heeft 110 miljoen gebruikers die elkaar 170 miljoen berichten per dag sturen. Door gebruik te maken van de Gears-technologie kunnen MySpace-gebruikers onder andere sneller hun berichten doorzoeken.

MySpace-gebruikers moeten Gears apart downloaden. MySpace gaat alle gebruikers een melding sturen dat ze Gears dienen te downloaden willen ze de extra functies kunnen gebruiken. Met Gears kunnen gebruikers sommige e-maildata offline opslaan waardoor het doorzoeken van berichten versneld wordt.

Een andere grote klant die Gears gaat gebruiken, is WordPress. Gebruikers van WordPress kunnen Gears gebruiken om hun blogs offline te beheren.

De Gears-technologie wordt ondersteund door Firefox en Internet Explorer. Google werkt aan ondersteuning voor zowel Firefox 3 als Safari. Opera gaat ook ondersteuning voor Gears toevoegen aan zowel de desktopversie als de mobiele versie van zijn browser.

Google gaat Gears gebruiken voor zijn eigen Gmail- en Calendar-diensten. Google Reader en Docs maken al gebruik van Gears waardoor de beide diensten offline gebruikt kunnen worden.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie