abonneren

Google Gears haalt grote klanten binnen

De sociale netwerkdienst MySpace gaat Google's Gears-dienst gebruiken voor zijn e-mailplatform.MySpace ziet Gears niet als een dienst van Google maar als een manier waarmee websites hun webplatform kunnen upgraden. MySpace heeft 110 miljoen gebruikers die elkaar 170 miljoen berichten per dag sturen. Door gebruik te maken van de Gears-technologie kunnen MySpace-gebruikers onder andere sneller hun berichten doorzoeken.

MySpace-gebruikers moeten Gears apart downloaden. MySpace gaat alle gebruikers een melding sturen dat ze Gears dienen te downloaden willen ze de extra functies kunnen gebruiken. Met Gears kunnen gebruikers sommige e-maildata offline opslaan waardoor het doorzoeken van berichten versneld wordt.

Een andere grote klant die Gears gaat gebruiken, is WordPress. Gebruikers van WordPress kunnen Gears gebruiken om hun blogs offline te beheren.

De Gears-technologie wordt ondersteund door Firefox en Internet Explorer. Google werkt aan ondersteuning voor zowel Firefox 3 als Safari. Opera gaat ook ondersteuning voor Gears toevoegen aan zowel de desktopversie als de mobiele versie van zijn browser.

Google gaat Gears gebruiken voor zijn eigen Gmail- en Calendar-diensten. Google Reader en Docs maken al gebruik van Gears waardoor de beide diensten offline gebruikt kunnen worden.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord