abonneren

Google-gadget schrijft op wat politici zeggen

De nieuw gelanceerde Google Elections Video Search-gadget zorgt er dankzij spraakherkenning voor dat alle toespraken van politici in tekst worden omgezet, zodat bepaalde uitspraken gemakkelijker terug te vinden zijn.Over Barack Obama circuleert op internet een lijstje met 50 leugens. Zo zou Obama hebben gezegd dat zijn vader een geitenherder was, dat zijn grootmoeder altijd een vrome christen was en dat hij geen lobbyisten in dienst heeft.
Verschillende uitspraken in het lijstje heeft de politicus nooit zo gezegd of blijken uit z'n verband gerukt, hoewel er ook een aantal zijn die wat twijfelachtiger zijn. Hoe dan ook: met de nieuwe Google Elections Video Search-gadget kunt u straks precies nazoeken wanneer een bepaalde uitspraak van een politicus is gedaan en wat daarbij letterlijk is gezegd. Het Google speech-team, dat onderdeel is van Google Research, gaat automatisch alle videos' die op het politieke kanaal van YouTube verschijnen via transcriptie omzetten in leesbare tekst. Als de betreffende uitspraak is geïndexeerd kunnen kijkers er meteen naartoe springen, zonder de hele video te moeten uitzitten.

Productmanagers Arnaud Sahuguet en Ari Bezman van Google geven in hun blogbericht toe dat de herkenning niet 100% correct kan zijn omdat spraakherkenning nu eenmaal nog niet feilloos werkt. U zult dus altijd nog even zelf het filmpje moeten nakijken en nog eens goed beluisteren of de persoon in kwestie echt heeft gezegd wat Google beweert.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord