abonneren

Google gaat voor groen

Vandaag begint de lente (hoewel je dat niet zou zeggen als je naar buiten kijkt). Google haakt daar op in door, samen met een aantal Nederlandse milieu-organisaties, nieuwe 'groene' gadgets aan te bieden iGoogle, Google's gepersonaliseerde startpagina.Het gaat om een viertal gadgets, waarvan Google hoopt dat ze internetters meer bewust van het milieu zullen maken. Het gaat om:
  1. HIER Actiekaart-gadget. Op een plattegrond kunt u laten zien welke acties u zelf onderneemt om klimaatverandering tegen te gaan - en kunt u zien wat de initiatieven van anderen in uw buurt zijn.
  2. HIER Carbon Calculator-gadget waarmee u uw eigen CO2 voetafdruk berekenen en praktische tips krijgen over hoe je zuiniger om kunt gaan met energie.
  3. Natuurbericht-gadget, een gadget die dagelijks het laatste nieuws uit de natuur toont, en het mogelijk maakt om de gevolgen van klimaatverandering op de natuurlijke omgeving te volgen.
  4. Goodplanet.org-gadget: laat de schoonheid van de aarde van bovenaf zien, en de gevolgen van de mens op het milieu. Deze gadget bevat foto's van de wereldberoemde natuurfotograaf Yann Arthus Bertrand.

Klik hier om de gadgets te bekijken.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie