Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Google gaat voor groen

Vandaag begint de lente (hoewel je dat niet zou zeggen als je naar buiten kijkt). Google haakt daar op in door, samen met een aantal Nederlandse milieu-organisaties, nieuwe 'groene' gadgets aan te bieden iGoogle, Google's gepersonaliseerde startpagina.Het gaat om een viertal gadgets, waarvan Google hoopt dat ze internetters meer bewust van het milieu zullen maken. Het gaat om:
  1. HIER Actiekaart-gadget. Op een plattegrond kunt u laten zien welke acties u zelf onderneemt om klimaatverandering tegen te gaan - en kunt u zien wat de initiatieven van anderen in uw buurt zijn.
  2. HIER Carbon Calculator-gadget waarmee u uw eigen CO2 voetafdruk berekenen en praktische tips krijgen over hoe je zuiniger om kunt gaan met energie.
  3. Natuurbericht-gadget, een gadget die dagelijks het laatste nieuws uit de natuur toont, en het mogelijk maakt om de gevolgen van klimaatverandering op de natuurlijke omgeving te volgen.
  4. Goodplanet.org-gadget: laat de schoonheid van de aarde van bovenaf zien, en de gevolgen van de mens op het milieu. Deze gadget bevat foto's van de wereldberoemde natuurfotograaf Yann Arthus Bertrand.

Klik hier om de gadgets te bekijken.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 30 november

donderdag 09 november

Laatste reactie