abonneren

Google gaat persoonlijk advies geven

Google denkt dat het zijn gebruikers kan helpen om hun levens beter te leiden. Google wil hiervoor de persoonlijke informatie gebruiken die afgeleid kan worden uit het zoekgedrag van de gebruiker.Google wil de meest uitgebreide database met persoonlijke data ter wereld bouwen zodat het weet wat de gebruikers leuk en interessant vinden.
Op basis van deze informatie kan Google de gebruiker een persoonlijk advies geven wanneer deze belangrijke beslissingen in zijn of haar leven moet nemen.

Google heeft recentelijk het advertentiebedrijf DoubleClick overgenomen. DoubleClick gebruikt cookies die achterblijven op de computer van een gebruiker om bij te houden welke sites deze bezocht heeft. Google kan de informatie in de cookies koppelenn aan de zoekvragen die de gebruiker aan Google heeft gesteld om een completer beeld te krijgen van het surfgedrag en de interesses van de gebruiker.

Het doel van Google is om een webdienst aan te bieden die vragen kan beantwoorden als: "Wat zal ik morgen gaan doen?" of "Welke baan is geschikt voor mij?" De technologie voor een dergelijke database moet nog ontwikkeld worden en aangezien de database zelflerend moet zijn, zal het ook een tijd duren voordat een gebruiker bruikbare antwoorden uit de database krijgt.

U bent dus de komende jaren nog wel zelf verantwoordelijk voor de keuzes die u in uw leven neemt. Maar de volgende generatie internetgebruikers kan alle moeilijke beslissingen overlaten aan Google.


Bron:
vnunet

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste Vacatures