abonneren

Google gaat Google+ ontkoppelen van YouTube

Een jaar na het fiasco om alle Google+-diensten aan elkaar te koppelen, trekt Google sommige van die diensten weer los. Het wordt in de eerste plaats weer mogelijk om een YouTube-kanaal te beginnen zonder Google+-account, en kun je ook zonder zo'n account reageren op video's.
Google koppelt de diensten per direct los van elkaar. Dat geeft wel aan dat Google+ niet het succes is waar Google ooit op had gehoopt. Google wilde van Plus het allesomvattende sociale netwerk maken door al zijn diensten er te laten samenkomen.

Verplicht

Het werd daarom verplicht een Google+-account te hebben om te reageren op video's. Dat kwam Google op veel kritiek te staan van gebruikers, omdat die zich gedwongen voelden weer een nieuw sociaal netwerk te proberen.

Niet verwijderen

Google waarschuwt er overigens wel voor dat YouTubers hun Google+-account nog niet moeten verwijderen, omdat ze daarmee ook hun YouTube-kanaal verwijderen. Het wordt "snel" mogelijk dat wel te doen.

Ontkoppeling

Google probeert op meerdere vlakken om Google+ te ontkoppelen van zijn diensten. Ook Google Photos is tegenwoordig te gebruiken zonder Plus-account. Het wordt daarnaast mogelijk voor mensen met een Google-account om hun Plus-account te verwijderen.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Google Plus, YouTube

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord