abonneren

Google gaat e-books verkopen

In navolging van Amazon, Apple en Barnes & Noble gaat nu ook Google e-books verkopen. Deze service zal in juni of juli in de VS van start gaan.Volgens de New York Times heeft Google de intentie om een grote verscheidenheid aanboeken voor een groot aantal apparaten beschikbaar te maken. Dus niet zoals Amazon alleen voor de eigen Kindle readers. Google noemt deze service Google Editions.

Het is een logische stap voor Google ze bezitten namelijk al een grote verzameling gedigitaliseerde boeken die kunnen worden gezocht via de Google boeken zoek-functie. Het is de bedoeling dat men de boeken die in deze service gevonden worden ook door de zoeker kunnen worden aangeschaft. Google zal ook onafhankelijke webshops de gelegenheid geven om de boeken uit de Google Editions te verkopen. Nog niet bekend is of de prijs door de uitgevers zal worden bepaald of door Google zelf.

Google is al enige tijd in onderhandeling met uitgevers om de verkooprechten te krijgen over boeken die niet meer in druk te koop zijn.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: