Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Google experimenteert met zichzelf besturende auto

Google heeft tot nu toe in het geheim geëxperimenteerd met auto's die zichzelf besturen.
Met speciale software,camera's, lasers en radarsensoren detecteert de auto alles in zijn omgeving en neemt ‘dezelfde' beslissingen die een menselijke bestuurder ook zou nemen.

Google heeft tot nu toe met zeven auto's in de omgeving van San Francisco rondgereden en zo ruim 1600 km afgelegd zonder menselijk ingrijpen. In de voorafgaande ontwikkelingsfase is ruim 225 duizend kilometer gereden, waarbij wel af en toe werd ingegrepen. Er is wel een ongeluk gebeurd, maar dat kwam omdat iemand achterop de Google-auto reed. De experimentele auto's rijden nooit onbemand. Er zit altijd iemand achter het stuur die onmiddellijk kan ingrijpen. Ook rijdt er altijd een softwareman mee om de software te bedienen. Voor automatische besturing zijn ook heel gedetailleerde kaarten gemaakt met informatie van menselijk bestuurde auto's.

De door Google ontwikkelde technologie is nog in de experimentele fase. Wel geeft het aan waar het in de toekomst met onze automobiliteit naartoe zou kunnen gaan.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 30 november

donderdag 09 november

Laatste reactie