abonneren

Google experimenteert met razendsnel mobiel internet

Google werkt in Amerika aan supersnel internet. De internetgigant zou experimenteren met internet via zeer hoge frequenties, waarmee hoge snelheden kunnen worden gehaald. Het internet wordt verspreid via mobiele netwerken, maar moet uiteindelijk via de vaste verbinding bij gebruikers binnenkomen.

Dat blijkt uit aanvragen die bekend zijn bij de Amerikaanse telecomtoezichthouder FCC. Google wil volgens hen experimenteren op frequenties van 81 tot 86 GHz. Ter vergelijking: In Nederland gebruikers providers frequenties van maximaal 2600MHz, voor 4G-internet.

Mobiel of vast?

Het is niet helemaal duidelijk hoe Google het internet wil aanbieden, want volgens de aanvragen gaat het niet om een mobiele verbinding. Google zou het internet via de vaste verbinding bij mensen thuis willen brengen, maar het mobiele netwerk kan ook als een back-up dienen voor vaste verbindingen. Het bedrijf wil zelf niet te veel kwijt over hun experimenten, en blijft daar bewust vaag over.

Google Fiber

Google biedt zelf al jaren internet aan in de vorm van glasvezelverbinding Google Fiber. Die dienst is slechts in bepaalde delen van Amerika verkrijgbaar, maar wordt geprezen om zijn absurde snelheid. Mogelijk wil Google de mobiele aansluitingen integreren in Fiber. Uiteindelijk wil Google dat het overal in Amerika mogelijk wordt om Fiber te nemen.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste Vacatures