abonneren

Google experimenteert met Digg-achtige zoekfunctie

Google is bezig met een experiment om gebruikers te laten stemmen op zoekresultaten. Ook kunnen gebruikers aanvullende zoekresultaten aanbevelen. Het blijkt dat Google al sinds eind 2007 bezig is met experimenten om deze Digg-achtige zoekfunctie te testen. Pas wanneer dergelijke experimenten een goed resultaat opleveren zijn ze als experimentele functie door iedereen te gebruiken via de pagina Google Experimental. Met de nieuwe zoekinterface kunnen gebruikers zoekresultaten omhoog- en omlaagstemmen.
Bij elk zoekresultaat is het aantal stemmen te zien en sinds een aantal dagen is het ook mogelijk om commentaar van gebruikers toe te voegen. Net als bij Digg kunnen gebruikers ook het commentaar voorzien van een stem door op iconen met een duim omhoog of omlaag te klikken.

Op Techcrunch was al een screenshot verschenen van de nieuwe functie; nu zijn er ook twee video's te zien. In Nederland werken soortgelijke diensten voor het stemmen op artikelen maar matig: de populariteit van eKudos.nl is niet meer zo groot en op Nujij.nl kan gemakkelijk met stemmen worden gefraudeerd.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: