abonneren

Google experimenteert met AdSense voor online video

Google heeft de eerste testversie van zijn 'AdSense voor Video'-programma gelanceerd. Met het programma kunnen videomakers streaming-video-advertenties plaatsen in hun online videofilmpjes. Google verwacht dat ‘Adsense voor Video' interessant is voor zowel videomakers, adverteerders als de kijker.
Door het programma krijgen adverteerders de mogelijkheid om hun product te plaatsen in populaire videofilmpjes en kunnen videomakers geld verdienen met hun filmpjes. Hierdoor kunnen videomakers meer en kwalitatief betere filmpjes, wat in het voordeel werkt van de kijker. Videomakers kunnen zelf bepalen in welk van hun filmpjes videoadvertenties verschijnen en waar de advertenties worden geplaatst worden.

Het is echter de vraag of bezoekers van online videodiensten als YouTube en Google Video zitten te wachten op advertenties van 30 seconden voor elke clip die ze willen zien. YouTube heeft het al niet makkelijk met de vele rechtszaken en nieuwe concurrenten en videoadvertenties voor de clips zouden wel eens ervoor kunnen zorgen dat gebruikers masaal de videodienst de rug toekeren.


Bron: InformationWeek

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie