abonneren

Google erkent 3G-problemen Nexus One, verlaagt prijs

Google erkent dat er bij sommige Nexus One-toestellen problemen kunnen optreden met de 3G-ontvangst. Het bedrijf werkt aan een oplossing voor het probleem. Tevens heeft Google de prijs van de Nexus One verlaagd, vermoedelijk ingegeven door negatieve berichtgeving over het toestel.Volgens Google heeft slechts een klein deel van de Nexus One-toestellenlast van 3G-problemen.
Samen met HTC en T-Mobile zoekt Google uit wat het probleem precies is en hoe het opgelost kan worden. Gebruikers klagen over een verbinding die continu schakelt tussen 3G en gprs/edge. Mocht het probleem hardwarematig zijn, dan belooft Google de Nexus One gratis om te ruilen.

Na alle negatieve berichtgeving en tegenvallende verkoopcijfers heeft Google besloten ook iets aan de prijs van de Nexus One te doen. Bestaande T-Mobile-abonnees klaagden over de exorbitante prijs die Google vroeg voor de Nexus One ($379). Alleen nieuwe T-Mobile abonnees zouden in aanmerking komen voor de lage subsidieprijs van $179. Google heeft het gat gedicht door de Nexus One nu voor $279 aan bestaande T-Mobile-abonnees te verkopen. Wie al $379 betaald heeft krijgt $100 terug van Google. Wie de Nexus One zonder abonnement wil aanschaffen moet overigens nog steeds de volle mep betalen: $530.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: