abonneren

Google en Yahoo willen onderzoek vermijden

Google en Yahoo zijn in gesprek met het Amerikaanse ministerie van Justitie om te voorkomen dat er een onderzoek gestart wordt naar mogelijke kartelvorming. De beide internetgiganten willen nauwer samenwerken op het gebied van online advertentie.Google en Yahoo zijn nog bezig om de precieze termen van het samenwerkingsverband op te stellen, maar beide bedrijven willen voorkomen dat de Amerikaanse regering ongerust wordt. Online adverteerders zijn bezorgd over een mogelijke samenwerking tussen de beide giganten.
Zij vrezen dat door het partnerschap de competitie afneemt, prijzen worden verhoogd en keuzes beperkter worden.

Als de deal doorgaat dan zal Google de advertenties verzorgen rondom de zoekdienst van Yahoo. Yahoo heeft na Google de populairste online zoekdienst. In juni liet Yahoo aan Google weten dat het geïnteresseerd was in een geregistreerd partnerschap. Op dat moment probeerde Microsoft om Yahoo over te nemen, maar Yahoo was niet gecharmeerd van Microsofts avances.

Om het ministerie van Justitie niet ongerust te maken, zijn zowel Google als Yahoo bereidt concessies te doen. Sinds beide bedrijven hebben bekendgemaakt dat ze willen samenwerken, voeren ze gesprekken met Justitie. Om Justitie de tijd te geven de deal te onderzoeken, hebben Yahoo en Google de formele ondertekening uitgesteld tot 22 oktober. Het ministerie neemt echter het zekere voor het onzekere en heeft een team de opdracht gegeven om een mogelijke rechtszaak voor te bereiden.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie