abonneren

Google en Intel slaan handen ineen voor het milieu

Opvallend persbericht: Intel en Google komen met het Climate Savers Computing Initiatief, dat het gebruik van energiebesparende computers wil stimuleren en zo de uitstoot van broeikasgassen met 54 miljoen ton per jaar wil reduceren.
Bij het initiatief heeft zich een groot aantal anderen bedrijven aangesloten, waaronder Dell, EDS, EPA, HP, IBM, Lenovo, Microsoft, PG&E en het Wereld Natuur Fonds

Deelnemende organisaties aan het Climate Savers Computing Initiatief  willen hun doelen bereiken door nieuwe, strengere richtlijnen op te stellen voor energiezuinige computers en componenten. Verder willen ze het wereldwijde gebruik van energiezuinige computers door consumenten en bedrijven stimuleren.

"Op dit moment verspilt de gemiddelde desktop pc ruim de helft van de gebruikte energie, voor de gemiddelde server is dit een derde," zegt Urs Holzle van Google. Behalve dat het CSCI streeft naar 90 procent efficiency voor computervoedingen (alleen dat al zou die al eerder genoemde 54 miljoen ton per jaar uitstoot van broeikasgassen besparen), wil de organisatie ook consumenten bewust maken. "Consumenten kunnen bijvoorbeeld de energiebeheerfuncties van hun computerapparatuur optimaal instellen en energiezuinige computers kopen," voegt Holzle toe.

De fabrikanten van computers en componenten die dit initiatief ondersteunen, verplichten zich tot het bouwen van energiezuinige producten die voldoen aan de Energy Star-richtlijnen van de EPA of die deze zelfs overschrijden. Organisaties verplichten zich om vooral energiezuinige desktop pc's en servers aan te schaffen en om hulpmiddelen voor energiebeheer op desktop pc's te installeren.

Op de website van Climate Savers Computing Initiatief kunnen consumenten zien hoe ze beter gebruik kunnen maken van de energiebesparende mogelijkheden die hun huidige computer biedt (denk aan Sluimerstand en Slaapstand). Als deze functies goed zijn ingesteld kan het totale stroomgebruik met wel 60 procent worden verminderd.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord