abonneren

Google eist gegevens van de concurrent

Google wil inzage in documenten van Yahoo en Microsoft die betrekking hebben tot het scannen van boeken. Google wordt aangeklaagd door boekuitgeverijen wegens auteursrechtschending en wil nu weten waarom Yahoo en Microsoft hier geen last van hebben.Een aantal uitgeverijen vinden dat Google het auteursrecht schendt door boeken in te scannen en online beschikbaar te maken. Dat terwijl Yahoo hetzelfde doet met haar Open Content Alliance, die wél ondersteund wordt door uitgeverijen.
Google wil daarom documentatie inzien van Yahoo, Microsoft, Amazon, Random House en de Association of American Publishers. Deze bedrijven hoeven overigens niet bang te zijn dat Google voordeel haalt uit hun documentatie: de documentatie wordt niet-publiekelijk vrijgegeven, wat betekent dat Google niets met de beschreven technologieën mag doen.

De legale status van oudere boeken bevindt zich nog in een grijs gebied. Google wil hier meer duidelijkheid in scheppen. Overigens is niet iedereen tegen Google's online boekproject: zowel de University of California, Harvard en de New York Public Library werken al samen met Google.

Bron: DailyTech

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord