abonneren

Google Earth nu ook op de iPhone

Google heeft vannacht één van de meest langverwachte Google-applicatie sinds de lancering van de App Store uitgebracht: Google Earth. De iPhone-versie van Google Earth biedt ongeveer dezelfde functies als de desktopversie. Ronddolend over de virtuele aarbol krijgt de gebruiker via de online encyclopedie Wikipedia informatie over de plekken die hij bezoekt. Hij kan ookfoto'sbekijken van plaatselijke bezienswaardigheden die zijn genomen door andere gebruikers.

De mogelijkheden van Google Earth zijn veel uitgebreider dan van Earthscape, een soortgelijk applicatie die al langer beschikbaar was voor de iPhone. Zo maakt Google Earth handig gebruik van de ingebouwde bewegingssensor in de iPhone. De gebruiker kan virtueel boven het landschap rondvliegen door de smartphone te kantelen.

Op dit moment is de applicatie nog gratis en advertentievrij. Peter Birch, productmanager van Google Earth, sluit niet uit dat Google in de toekomst AdSense-advertenties aan de applicatie toevoegt.

Hoewel Google er nog niks over zegt, is de kans groot dat een Google Earth-applicatie voor Google's eigen Android-platform p korte termijn beschikbaar komt.


Meer informatie: GoogleBlog
Bron: iPhoneClub.nl

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: