abonneren

Google Earth heeft meer 'inwoners' dan Brazilië

Als Google Earth een land was en alle mensen die de applicatie gebruiken zijn inwoners waren dan stond het op de vijfde plaats van de landen met het meeste aantal inwoners. Volgens Michael Jones, chief technology officer van Google's geografie-software, hebben meer dan 200 miljoen mensen Google Earth gedownload.
Dit aantal is meer dan het totale aantal inwoners van Brazilië (188 miljoen), maar minder dan die van Indonesië (233 miljoen) of de Verenigde Staten (301 miljoen). Google Earth is ook vaker geïnstalleerd dan Windows XP.

Het succes van Google Earth heeft de aandacht getrokken van belangrijke politici en beroemde artiesten. De Franse president Jacques Chirac, de Amerikaanse president George Bush Jr. en Microsoft-baas Bill Gates hebben zich allemaal in positieve bewoordingen uitgelaten over de applicatie. Bush zei dat hij het leuk vindt om met Google Earth naar zijn ranch in Texas te kijken.

Ook beroemdheden hebben Google Earth ontdekt. Zo heeft actrice Angela Jolie de coördinaten van de geboorteplaatsen van haar kinderen - waarvan er drie zijn geadopteerd - op haar armen laten tatoeëren. Toen een Duits roddelblad een foto van Jolie's tatoeages had gemaakt, zocht het de coördinaten op in Google Earth en plaatste het foto's van de locaties in het blad.


Bron: News.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: