abonneren

Google Earth en Gmail verbeterd

Google heeft dit weekend in stilte zijn populaire webmaildienst Gmail verbeterd. Met de nieuwe optie Mail Fetcher is het mogelijk elk regulier e-mailadres te lezen in de Gmail-omgeving. Ook lanceerde Google dit weekend een nieuwe interface voor Google Earth, waarbij gebruikers kunnen webbrowsen binnen het programma.De Mail Fetcher-optie in Gmail is nog niet officieel bekendgemaakt, maar het staat al wel uitgebreid uitgelegd op de Help-pagina's van Gmail.
Gebruikers van Gmail, dat 2,8 gigabyte aan gratis opslagruimte biedt, kunnen met de nieuwe optie al hun andere mailadressen ook in de Gmail-omgeving lezen. Mail Fetcher is echter nog niet voor alle gebruikers van Gmail beschikbaar. De dienst dook dit weekend op en zal de komende weken worden ingevoerd. Het was al langer mogelijk om mail van Gmail te downloaden in onder meer Outlouk.

Met Mail Fetcher voert Google de concurrentie met Microsofts Windows Live Mail en Yahoo Mail verder op. Yahoo heeft al een 'mail fetch'-functie. Andere Google-diensten, zoals Talk, Calendar, Docs & Spreadsheets en Maps, zijn ook al in Gmail geïntegreerd. Vorige maand lanceerde Google ook al een op Java gebaseerd Gmail-programma voor mobiele telefoons.

Google Earth
Google maakte dit weekend ook bekend dat Google Earth is uitgebreid met nieuwe 'weblagen'. Als gebruikers van Google Earth inzoomen op een interessante plaats toont het programma in een deel van het scherm foto's van die plek gemaakt door internetters. Ook staan er links naar relevante Wikipedia-artikelen over die plek. Hiervoor werkt Google samen met zowel Wikipedia als Panoramio, een fotosite waarop gebruikers hun kiekjes geografisch indelen.

Volgens Google zorgen de 'Geographic Web layers' ervoor dat je kan webbrowsen in de visuele omgeving van Google Earth. De extra informatie is telkens zichtbaar door nieuwe pictogrammen, zoals de wereldbol van Wikipedia of de ster van Panoramio.

Bron: Emerce

 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: