abonneren

Google dwingt beheerders tot betere mobiele site

Voortaan waarschuwt Google voor zoekresultaten die linken naar berichten op websites die niet het juiste bericht weergeven als op de zoeklink wordt geklikt (maar die naar de homepage verwijzen). Daarmee wil de zoekmachinegigant ergernis van gebruikers voorkomen.

Je kent het vast wel: dat je je smartphone gebruikte en dat je op een zoekresultaat klikte en op de mobiele versie van de site terechtkwam, maar dat de pagina die je wilde zien opeens spoorloos verdween. Het is een fout die zo vaak voorkomt dat er zelfs stripjes van worden gemaakt.

Verkeerde verwijzingen

Normaal gesproken gebeurt dit omdat de website niet is gemaakt is om verzoeken van een mobiele telefoon goed te verwerken. Dat leidt tot een verkeerde verwijzing. Daarom wil Google gebruikers de frustratie van het landen op irrelevante pagina’s besparen door webmasters te helpen deze linken aan te passen. Als je voortaan je gegoogelde resultaten bekijkt krijg je bij pagina’s die op mobiel niet goed doorlinken de tekst: Try anyway te zien. Deze gewijzigde zoekresultaten zijn tot nu toe alleen te zien in de Verenigde Staten.

Helpende hand

Webhosters krijgen hulp via webmastertools om hun site te optimaliseren. Als ze detecteren dat je verkeerde doorverwijzingen op je site hebt dan krijg je dat te zien in het Smartphone Crawl Errors gedeelte. Zo kun je ergernis bij je bezoekers voorkomen én maak je Google blij door aan je SEO te werken. 

Lees ook:

> 3 manieren om Google als proxy te gebruiken
> de 10 beste Gmail-hacks  
> 4 alternatieven voor Google Maps 

Geschreven door: Marijn Baar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Berichten, Site, Zoekresultaten

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord