abonneren

Google doet het de komende feestdagen rustiger aan

Google staat bekend om zijn extravagante kerstfeesten. De internetgigant bulkt van het geld en geeft altijd uitbundige kerstfeesten in Silicon Valley, waar soms wel 10.000 gasten bij aanwezig zijn. Dit jaar heeft Google besloten om zijn kerstfeest wat bescheidener te vieren. De wereldwijde kredietcrisis en het immer uitduiende personeelsbestand van Google - 20.000 werknemers in oktober - zorgen er voor dat Google dit jaar zijn hand op de knip houdt. Maar weinig bedrijven in Silicon Valley hebben dit jaar reden om een feestje te vieren.
Bedrijven als Hewlett Packard, Yahoo en Sun Microsystems hebben door de kredietcrisis in de afgelopen maanden meer dan 140.000 banen moeten schrappen.

Google heeft minder last van de kredietcrisis dan andere IT-bedrijven, maar de internetgigant heeft toch besloten om een bescheiden kerstfeest te vieren. Het bedrijf vindt dat het in deze tijd ongepast is om met geld te smijten. Afdelingsuitjes bestaan nu uit een middag vrijwilligerswerk, gevolgd door een etentje en museumbezoek. Dit is een groot verschil met voorgaande jaren toen een normaal kerstfeest bij Google bestond uit gigantische ijssculpturen van zijn logo, virtual-reality kamers, karaoke-bars, onbeperkt sushi eten en welgevormde danseressen. Vorig jaar vierden de 10.000 gasten van Google het kerstfeest in het imposante Shoreline Amphitheater.

Mensen willen zo graag naar het kerstfeest van Google dat werknemers in voorgaande jaren geen problemen hadden om online dates voor de avond te vinden. Dit jaar staat er maar één verzoek voor een date op de Amerikaanse datingsite Craigslist.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: