abonneren

Google Docs

Google Docs is een dienst van Google die je in staat stelt om via de browser documenten te bewerken. Bestanden worden op de server van Google opgeslagen, zodat ze vanaf elke locatie beschikbaar zijn en tevens gedeeld kunnen worden, bijvoorbeeld in een team. Google heeft voor Android een app uitgebracht die het werken aan documenten wat eenvoudiger moet maken.

Daarmee speelt het in op de vele Android-tablets met Honeycomb die vanaf deze zomer op de markt zullen verschijnen. Feitelijk is deze app een soort schil voor de webversie, want het bekijken en bewerken van documenten gebeurt nog steeds via de browser. De menu’s zijn echter wat handiger. Bovendien kun je bij het maken van een document niet alleen kiezen voor een tekstdocument of spreadsheet, maar ook voor een document vanaf een foto. Je kunt hiermee een foto scannen via de camera, die wordt geüpload naar de server en enkele seconden later in de lijst met bestanden verschijnt als geïmporteerd document, met foto en de omgezette tekst. Bij tekst in één kolom uit een tijdschrift zien we een foutloze omzetting, maar geschreven tekst en afwijkende lettertypes geven wel problemen. De app mist ook de functie om documenten te verwijderen. Niettemin is het een nuttige uitbreiding, al kan de app nog niet tippen aan Documents To Go, dat ook synchronisatie met Google Docs biedt.

Android; Gratis

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Website, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord