abonneren

Google Docs nu ook offline beschikbaar

Afgelopen jaar kon Google Docs Engels al offline gebruikt worden. Vanaf nu kunnen gebruikers via Google Docs ook in negenentwintig andere talen, inclusief het Nederlands, documenten raadplegen en wijzigen op plaatsen zonder internetverbinding. Google Docs biedt gebruikers een manier documenten te maken, aan te passen en te delen waar en wanneer zij dat willen. Omdat de informatie zich bevindt op het internet of in de 'cloud', is het toegankelijk vanaf iedere computer of mobiel apparaat.

Tot nu was een internetverbinding nodig om toegang te krijgen tot Google Docs, maar dat is dus veranderd. De offline toegang werkt volgens Google naadloos. Na de installatie van de functionaliteit voor offline toegang wordt ieder document dat offline is aangepast automatisch gesynchroniseerd met de vorige versie zodra er weer een internetverbinding beschikbaar is.

Het is de bedoeling in de toekomst meer Google-functionaliteiten offline beschikbaar komen. Vorige week maakte Google bekend dat Gmail ook offline ging. Op dit moment geldt deze functionaliteit alleen nog voor de Engelstalige versie van Gmail.

Wie voor het eerst de offline functionaliteit wil gebruiken, is verplicht Google Gears te installeren, een open source browser plug-in. Om toegang tot de documenten nog eenvoudiger te maken, voegt Google Docs een icoon toe aan de desktop van de gebruiker zodra de offline toegang mogelijk is.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: