abonneren

Google dicht gevaarlijk lek in Chrome

Omdat een browser niet populair is, betekent nog niet dat hackers geen misbruik zouden maken van aanwezige lekken in de code.Toen afgelopen september de eerste publieke betaversie van Google Chrome uitkwam, was niet iedereen gelijk gecharmeerd van Google's nieuwe browser. Er zaten al gelijk gevaarlijke lekken in de browser. Dit kwam niet door Google, maar omdat Chrome gebruikmaakt van de open-source WebKit rendering-engine.
Voor de lancering van Chrome was al bekend dat in Apple's Safari-browser, die ook gebruikmaakt van WebKit, eenzelfde lek zat.

Ontwikkelaars hebben recentelijk een nieuw lek gevonden in Chrome. Gelukkig vonden de ontwikkelaars het lek eerder dan hackers. In Chrome zat een lek waardoor een buffer overflow kon worden gecreëerd door een bitmap tussen twee locaties in het geheugen te kopiëren. Potentieel kon niet-gecontroleerde code gekopieerd worden naar een beschermd gedeelte van het geheugen en opgestart worden zonder medeweten of toestemming van de gebruiker. De ontwikkelaars bij Google konden binnen vijf dagen het lek dichten.


Meer informatie: Google Chromium

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord