abonneren

Google Chrome krijgt plugins, stijgt in populariteit

Google heeft officieel aangekondigd dat Chrome straks de mogelijkheid tot extensies zal krijgen. Het gebrek aan extensies is op dit moment het grootste minpunt van Chrome. Extensies zijn juist het grote voordeel van concurrent Firefox; vooral de AdBlock-extensie is voor veel mensen onmisbaar.Google realiseert zich dat extensies of plugins de kracht vormen van een moderne browser. Daarom zal het binnenkort mogelijk worden voor ontwikkelaars om op eenvoudige wijze extensies aan Chrome te hangen.
Google zelft denkt hierbij aan Adblock, Flashblock, Privacy Control en Parental control.

Het marktaandeel van Chrome heeft de laatste weken ook weer een stijging gezien. Aanvankelijk bleef de browser steken op een marktaandeel van 0,4 procent, maar inmiddels is dit gestegen tot bijna één procent (0,83%).

Concurrent Mozilla heeft helemaal reden tot een feestje. Voor het eerst wist de browser meer dan een maand lang een marktaandeel boven de 20 procent (20,78%) te behalen. Dit ten koste van grote concurrent Internet Explorer, dat voor het eerst zijn marktaandeel onder de 70 procent (69,77%) zag dalen.

TG Daily

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie