abonneren

Google Chrome krijgt GreaseMonkey-ondersteuning

De enorm populaire GreaseMonkey-plugin voor Firefox wordt overgezet naar Google Chrome. De ontwikkelaar van GreaseMonkey, Aaron Boodman, werkt namelijk aan Google Gears en wil GreaseMonkey hier meteen een vast onderdeel van maken. GreaseMonkey zal dan automatisch in toekomstige Chrome-versies zitten.Google werkt druk aan een extensie-architectuur voor hun Chrome webbrowser. GreaseMonkey is een van de meest populaire plugins voor Firefox vanwege de enorme flexibiliteit die met GreaseMonkey mogelijk is.
Met GreaseMonkey is het mogelijk scripts uit te voeren die het uiterlijk van webpagina's aanpassen. Zo zijn er scripts om alle dollarbedragen in webpagina's om te rekenen naar euro's, zijn er scripts die op veilingsites automatisch kijken of het voorwerp ook op andere sites beschikbaar is en ga zo maar door.

Verstokte Chrome-gebruikers die niet kunnen wachten op een officiële nieuwe Chrome-release met GreaseMonkey kunnen nu al een developer versie installeren via de Google Chrome Channel Chooser tool. In de developer builds kan GreaseMonkey al ingeschakeld worden met de "--enable-greasemonkey"-optie.

TG Daily

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie