abonneren

Google Chrome imiteert Safari

Toen Google zijn Chrome-browser lanceerde, ontstond er een enorme hype. Chrome zou een geduchte concurrent worden van IE en Firefox. Het marktaandeel van Chrome blijft echter steken rond de één procent.Om ervoor te zorgen dat meer mensen Chrome gaan gebruiken, heeft Google een aantal updates voor de browser uitgebracht.
Onder de updates zitten onder andere oplossingen voor problemen die er waren met de e-maildiensten Yahoo Mail en Windows Live Hotmail en eentje die een cross-site scripting lek dicht in de Adobe Reader plugin. Google heeft ook een gevaarlijke bug in de V8 Javascript engine gerepareerd. Door de bug kon een hacker gevoelige informatie "clickjacken" door de same-origin controle te omzeilen.

Het probleem met Windows Live Hotmail komt niet door Google Chrome maar door de manier waarop Microsofts e-maildienst Chrome herkent. Microsofts Hotmail-team werkt aan een permanente oplossing voor het probleem. Google wil niet op Microsoft wachten en heeft in de tussentijd de user agent string aangepast zodat wanneer een gebruiker naar de URL mail.live.com gaat de e-maildienst denkt dat de gebruiker Apple's Safari-browser gebruikt.


Meer informatie: Google Chrome

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: