abonneren

Google Chrome bèta nu ook voor Mac en Linux

Google introduceert de lang verwachte bèta versie van zijn Chrome browser voor de Mac en Linux, samen met meer dan 300 extensies voor de bèta versies van Chrome. Google beschouwt deze aankondiging als een kerstvcadeautje volgens de Google blog waarin deze Mac en Linux bèta wordt aangekondigd. Het heeft wat langer geduurd dan verwacht maar Google wil er voor zorgen dat de Mac-gebruiker zich thuis voelt met de Chrome browser.
De ontwikkelaars zijn trots op het schone eenvoudige ontwerp, met simpele animaties en een snelle responsieve bladerervaring. Probeer het zelf.

Ook de Linux-gebruikers hebben duidelijk gemaakt hoe graag zij de de Chrome browser voor Linux willen hebben. Ook hier ligt de focus op snelheid, stabiliteit en veiligheid. De snelle browser integreert ook hier met het Linux ecosysteem. Zo integreert het met GTX thema's. Bij de ontwikkeling van de  Linux-versie is net als bij het Chrome OS geparticipeerd door de open-source ontwikkelaars. Download hier.

De Google Chrome browser is ruim een jaar geleden uitgekomen. In eerste instantie heeft Google zicht geconcentreerd op een zo snel mogelijke betrouwbare browser die later met extensies kan worden uitgebreid. Nu is het dan zo ver en lanceert Google voor de huidige bèta versie ruim 300 extenties.

Alleen de Mac gebruikers komen er wat bekaaid af voor de Mac -versie zijn er maar beperkt extenties beschikbaar.

De meest populaire extenties zijn een Gmail checker, Google translate,  RSS tools, en een aantal tools voor Twittter en Facebook.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie