abonneren

Google Chrome al te downloaden als VMware

Hoewel Google zelf geen bèta heeft vrijgegeven van Chrome OS, is de broncode inmiddels wel beschikbaar - en daarmee zijn op internet veel mensen al driftig aan het knutselen geslagen. Op de site Gdgt.com staat inmiddels een versie die kan draaien op een virtuele machine.De Chrome OS/ Chromium OS-versie is samengesteld door Jon Ursenbach, een van de techneuten van de site.
Binnen een paar uur na de bijeenkomst van Google had Ursenbach een werkende versie in de lucht, die inmiddels ook te downloaden is (op eigen risico, maar dat spreekt vanzelf). Het bestand is 300 MB groot in gecomprimeerde staat; niet-gecomprimeerd gaat het om 700 MB.

Om het bestand te kunnen downloaden, moet wel een account bij Gdgt.com aangemaakt worden. Daarnaast moet VMware draaien op de computer waarop u Chrome OS installeren wilt. Meer informatie en tips over de installatie leest u hier.

Overigens komen er ook al berichten binnen dat mensen zonder VMware, maar met VirtualBox (een gratis cross-platform dat geschikt is voor Windows, Mac en Linux) het OS draaiende hebben gekregen.

 

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: