abonneren

Google Calendar en GMail straks ook offline gebruiken

Google is bezig om de populaire diensten Google Calendar en Gmail geschikt te maken voor offline gebruik. Daarvoor zal de eigen technologie Google Gears worden gebruikt.Gears is open source-software die Google in eigen huis heeft ontwikkeld voor webapplicaties die na het laden ook zonder internetverbinding te gebruiken zijn. Bij Google Docs is het al mogelijk om documenten offline te bewerken, om ze later met de online opslagruimte te synchroniseren. Ook Google Reader is al offline te gebruiken.
Gebruikers moeten voor Google Gears een op SQLite gebaseerde database installeren, waarin de tussentijdse wijzigigingen worden bewaard. Zodra er weer een internet verbinding is, haalt de webapplicatie de gegevens op uit deze cache.

Google is ook bezig met SyncML-ondersteuning voor contactpersonen in GMail. Daarmee wordt het makkelijker om adressen vanuit Google's online e-maildienst te synchroniseren met verschillende apparaten. Bedrijven zoals Motorola, Nokia, Sony Ericsson en LG ontwikkelen telefoons die SyncML ondersteunen. Het wordt meest gebruikt voor het synchroniseren van contactinformatie en afspraken.

Via: Google Operating System Blog

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord