abonneren

Google Browser Sync toch voor Firefox 3?

Veel Firefox-gebruikers waren teleurgesteld toen bekend werd dat Google niet zijn Google Browser Sync-extensie had aangepast voor Firefox 3. Toch is niet alle hoop vervlogen.Google heeft de broncode van de extensie op zijn Google Code-site gezet. Google geeft zelfs instructies voor het opzetten van een ontwikkelomgeving voor de extensie.

Google heeft niet officieel bekendgemaakt of het wel of niet de extensie gaat uitbrengen voor Firefox 3. Het feit dat Google de broncode openbaar maakt, doet vermoeden dat Google zelf niet de extensie gaat doorontwikkelen maar dit overlaat aan de gebruikersgemeenschap. Google heeft een takenlijst samengesteld die ontwikkelaars kunnen doorlopen om de extensie werkend te krijgen met Firefox's nieuwe bladwijzerfunctie en geschiedenissysteem. Op het lijstje staat ook de taak om ervoor te zorgen dat meerdere gebruikers tegelijkertijd online kunnen zijn en continue data tussen de pc's kunnen synchroniseren. Dit is bijna de definitie van "collaborative browsing".

De code van de extensie was niet eerder door externe ontwikkelaars te gebruiken omdat Google een compressieprogramma had gebruikt voor de Javascript -code in de extensie. Door de compressie werden meerdere variabelen onduidelijk hernoemd. Ontwikkelaars zouden wel de extensie hebben kunnen aanpassen, maar dit zou teveel moeite kosten. De nieuwe broncode is compleet en schoon, waardoor ontwikkelaars zonder al te veel moeite de code kunnen herschrijven.


Website: code.google.com/p/browsersync

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie