abonneren

Google brengt zakelijke versie Android for Work officieel uit

Google heeft zijn 'Android for Work' eindelijk uit de bèta gehaald. Android for Work is een speciale versie van het besturingssysteem die bedoeld is om werkgerelateerde zaken van je privé-telefoon te scheiden.
Android for Work werd al lang geleden aangekondigd door Google, maar stond altijd op een laag pitje. Nu is dienst eindelijk af en beschikbaar voor iedereen.

Privé en zakelijk

Met Android for Work kunnen werknemers hun zakelijke smartphone ook gebruiken voor privézaken. Zo kun je je vakantiefoto's makkelijk bewaren op het privé-gedeelte van je toestel, zonder dat je bang hoeft te zijn dat je baas of je systeembeheerder daarin kan gaan kijken. Veel werknemers krijgen een Android-telefoon van het werk, maar kunnen daar privé niet alles mee doen wat ze willen omdat bijvoorbeeld werkgevers mee kunnen kijken.

Zakelijke apps

Android for Work maakt het bijvoorbeeld mogelijk om verschillende mail-accounts in te stellen voor werk of zakelijk, en om speciale werk-apps te draaien. Ook wordt informatie versleuteld opgeslagen zodat gevoelige bedrijfsgegevens niet zomaar op straat komen te liggen. Sommige van die functies zijn overigens alleen beschikbaar op Android 5.0 Lollipop.

Google werkt voor Android for Work nauw samen met softwareontwikkelaars en hardware-fabrikanten. Zo komen apps als Citrix en VMware op apparaten te staan van HTC, LG en Sony.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: android for work