abonneren

Google brengt camera uit om virtual reality-foto's te maken

Google heeft een eigen camera-app uitgebracht om virtual reality-beelden te maken. Daarmee kun je een foto maken van 360 graden, die je mét geluid kunt afspelen in een goedkope VR-headset zoals een Cardboard.
De camera past in Googles plan om virtual reality makkelijk beschikbaar te maken voor iedereen met een smartphone. De camera heet dan ook 'Cardboard Camera', en is gekoppeld aan de reguliere Cardboard-app van Google waarmee gebruikers virtual reality-video's en -games kunnen vinden op hun telefoon.

Horizontaal

De camera-app laat je een omgeving opnemen in 360 graden, door je telefoon in portretstand te houden en 360 graden rond te draaien. Later is de omgeving in landschapsmodus te bekijken via een virtual reality-bril zoals de Cardboard van Google zelf. Omdat de foto in portretstand wordt opgenomen, is er in landschapsmodus ook een klein beetje omhoog en omlaag te kijken, al is volledig verticaal beeld nog niet mogelijk.

Geluid en dimensie

Tijdens het opnemen van de foto is het ook mogelijk om geluid op te nemen. Dat is optioneel, maar geeft wel een extra dimensie aan de foto. De foto geeft daarnaast ook een diepteperspectief, door bepaalde beelden naar voren te halen die dichterbij staan.

Smartphone-VR

Google wil net als veel andere fabrikanten inzetten op virtual reality, maar in tegenstelling tot fabrikanten als Oculus of HTC moet VR volgens Google volledig met een telefoon werken. Het bedrijf bracht daarom al de Cardboard uit, een kartonnen headset met 2 lenzen erin waar je een smartphone in kan schuiven.

De app is gratis te downloaden in de Play Store.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Cardboard, VR, Virtual reality, google, cardboard camera