abonneren

Google brengt Android Auto-API uit

Google heeft een API uitgebracht voor ontwikkelaars van Android Auto-apps. Daarmee kunnen app-bouwers hun applicatie geschikt maken voor tijdens het autorijden. Onder meer Spotify en WhatsApp zijn al bezig met de API.
Android Auto is een systeem waarmee Android-toestellen kunnen worden bediend met knoppen op het stuur of het dashboard van een auto. Zo kun je bijvoorbeeld je GPS bedienen of een spraakbericht sturen zonder telkens met je telefoon te lopen klungelen.

Muziek en chat

Android Auto werkt alleen met Android Lollipop, en voorlopig kunnen alleen audio- en chat-apps gebruik maken van de API. Google werkt voor Android Auto samen met ontwikkelaars zoals Spotify, SoundCloud en Pandora, maar ook met chat-apps als WhatsApp en Kik.

Muziek bedienen via dashboard

Die maken hun apps met de API geschikt voor bediening via Android Auto. Het is nog niet helemaal duidelijk hoe dat werkt, maar het idee is dat je je muziek van Spotify kunt bedienen via de knoppen op je dashboard. Ook zal het mogelijk zijn te reageren op berichten van WhatsApp, bijvoorbeeld via spraakherkenning.

In de toekomst moeten ook andere apps aan de slag kunnen met de Android Auto-API, maar wanneer dat is wil Google nog niet zeggen.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: android auto

Laatste reactie