abonneren

Google breidt Street View uit in Nederland

Google Street View wordt in Nederland met meer dan 30 steden, plaatsen en omliggende gebieden uitgebreid. Het is nu mogelijk om in een groot deel van Nederland 360 graden-beeldmateriaal op straatniveau te bekijken en hierlangs te navigeren.Afgelopen maart kon Street View al gebruikt worden in Amsterdam, Rotterdam en Groningen en omliggende plaatsen. Naast de 30 nieuwe steden die zijn toegevoegd, is het ook mogelijk om virtueel een aantal bezienswaardigheden zoals het Binnenhof en de molens van Kinderdijk te bezoeken.

Google zegt zijn uiterste best gedaan te hebben om de privacy van Nederlanders te waarborgen in Street View. De dienst bevat alleen beeldmateriaal dat al zichtbaar is vanaf de publieke weg (of vanaf plaatsen waar speciaal toestemming voor is gevraagd) en maakt gebruik van technologie die gezichten en nummerplaten vervaagd weergeeft zodat mensen en auto's onherkenbaar zijn.

Daarnaast kan iedere gebruiker door op de link 'Een probleem melden' een verzoek indienen om een bepaalde afbeelding te verwijderen. Wie dat doet, moet wel aangeven waarom de foto verwijderd zou moeten worden. Daarbij kan het gaan om privacyproblemen (waarbij iemand bijvoorbeeld kan vragen worden om verwijdering van foto's van zijn huis/auto/gezicht/kind), of om foto's met aanstootgevende inhoud. Bij het indienen van zo'n verzoek moet wel een e-mailadres aan Google doorgegeven worden.

De Nederlandse steden die nu beschikbaar zijn in Street View zijn Almere, Alphen aan den Rijn, Amersfoort, Amstelveen, Amsterdam , Apeldoorn, Arnhem, Barendrecht, Bergen op Zoom, Beverwijk, Breda, Delft, Den Bosch, Den Haag, Diemen, Dordrecht, Edam, Eindhoven, Groningen, Haarlem, Hilversum, Hoogvliet, IJmuiden, Koog aan de Zaan, Leeuwarden, Leiden, Lelystad, Nijmegen, Oss, Ouder-Amstel, Purmerend, Rotterdam, Smallingerland, Sneek, Spijkenisse, Tilburg, Utrecht, Velsen, Venlo, Volendam, Wassenaar, Weesp, Zaanstad en Zoetermeer.

Google Street View is inmiddels beschikbaar in 14 landen. Naast Nederland worden nu beelden toegevoegd van Spanje, Mexico en Amerika.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie