abonneren

Google breidt informatie bij zoekopdracht uit

Wie binnenkort een zoekopdracht invoert in Google krijgt meer informatie te zien over de websites in de zoekresultaten. Google voegt namelijk een linkje toe naast de gevonden webadressen waarmee meer informatie kan worden opgevraagd.

Op zijn eigen blog laat Google weten dat er nieuwe links gaan verschijnen naast de groene internetadressen bij een zoekopdracht. Deze groene links worden nu al getoond, maar de extra informatie vooralsnog niet. 

Wie klikt op een extra link, krijgt een klein venster voorgeschoteld met extra informatie over de eigenaar van of organisatie achter de website. Als voorbeeld geeft Google een website over de Amerikaanse burgeroorlog: bij een klik op de extra link laat Google zien dat de website in kwestie is opgezet door een non-profitorganisatie die slagvelden uit de oorlog wil beschermen. 

Google haalt deze aanvullende informatie uit zijn eigen ‘knowledge graph’, een gigantische database met informatie over personen en bedrijven. Deze info zet Google ook in bij populaire zoekopdrachten naast zijn webresultaten. Vooralsnog lijkt de functie in Nederland nog niet te zijn geactiveerd.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie